Column

Je passie vinden…

Ken je dat, dat je ergens de kriebels van krijgt, in positieve zin?

Iets waardoor je aan gaat?

Datgene waar jij je bed graag voor uit komt en wat jou voldoening geeft?

Passie

Heb jij een passie waardoor je “aangaat”? Dit kan je werk zijn wat jou gepassioneerd maakt het kan ook een hobby zijn.

Waarom is het belangrijk om een passie te hebben en hoe vind je die?

Op het moment dat je je passie uitoefent lijkt het of je even in een ander wereld bent, even weg van alles, dan vergeet je je zorgen en de rest van de wereld om je heen. Je brein is gefocust en er is even geen plek voor iets anders. Hoe heerlijk is dat? Er is niets mis met ontspannen met bijvoorbeeld Netflix maar als je iets met je passie doet zal je dat veel meer brengen voor jezelf omdat je actief met iets bezig bent.

Zoeken

Heb jij geen passie geen nood, ga op zoek, probeer van alles en ineens zal je voelen dit is mijn ding, hiervan ga ik “aan”! Er zijn zoveel creatieve dingen die je kunt proberen, een instrument spelen, knutselen, haken, breien, schilderen, tekenen, tuinieren de mogelijkheden zijn eindeloos. Kijk maar eens op Pinterest of op You Tube er zijn zoveel creatieve mensen die laten zien wat ze gemaakt hebben en ook daar kun je enthousiast van worden. 

Opladen

Zelf heb ik ook van alles geprobeerd en ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn, dat kan zijn schrijven, fotograferen, tekenen of schilderen. Ik vind het heerlijk om mij soms even terug te trekken en creatief bezig te zijn, even “opladen” noem ik dat. Het is tijd voor mijzelf die ik nodig heb om even afstand te nemen van alles. Omdat ik elke dag pijn heb is het heel belangrijk om even ergens te zijn waar ik niet met de pijn bezig ben. Helaas kan ik niet een hele dag schilderen, dat lukt lichamelijk niet maar ik ben blij met de kleine momenten dat het wel kan, daarna voel ik mij voldaan en rustig. 

Baan

Misschien heb jij wel een baan die jou elke dag dit gevoel kan geven, dan ben je een gelukkig mens. Elke dag met kriebel naar je werk gaan en gepassioneerd bezig zijn dat is heel wat waard. Als jij niet deze droombaan hebt dan is het juist belangrijk dat je buiten je werk een passie hebt. Ik hoop dat ik je met deze column kan aansporen om je passie te laten spreken en dat je op zoek gaat naar jouw “aan knop”.

Heb jij al een geweldige passie? Laat het mij weten, altijd leuk om te horen waar een ander gepassioneerd door is. 
Liefs Annelies

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: