Column

“Mening-stress”

De laatste weken worden wij overspoeld met nieuws waarvan ik ervaar dat ik er een mening over moet hebben. Velen uitten zich via Social Media over uiteenlopende zaken. Eerlijk gezegd word ik er erg onrustig van, moet ik overal een mening over hebben?

Mening

Velen hadden hun oordeel klaar over Femke Halsema, over Black Lives Matter, over de steun van KLM of de Hema, de opening van de sportscholen, het beleid van de overheid. Uiteraard mag je een mening hebben daar heb ik niks over te zeggen, het gaat mij om wat het met mij doet. Soms wil ik gewoon geen nieuws meer lezen en geen Facebook zien omdat iedereen zijn ongezouten mening geeft vaak als zogenaamde expert…..ik ben gewoon een mens en ik wil niet overal een mening over hebben en dat zeker niet allemaal op Social Media dumpen. 

Schreeuwen

Misschien heb ik nog een ouderwetse instelling maar ik denk altijd, ” Verbeter de wereld en begin bij jezelf”! Dingen waar ik mij echt druk over kan maken dat er nog steeds mensen doodgaan van de honger en dat onderwijs niet voor iedereen toegankelijk is. We sturen wel mensen de ruimte in maar eten voor iedereen dat is er niet. 

Je kunt heel hard schreeuwen en vanachter je computer is dat natuurlijk heel makkelijk maar als je vervolgens andere mensen gaat afkraken ben je geen haar beter.

Onbegrip

Er zijn zoveel dingen waar je je druk om kunt maken, de verpleegster en arts zullen heel anders tegen onze maatschappij aan kijken dan de horeca ondernemer. We kijken allemaal vanuit een andere hoek, dat neemt niet weg dat we respect voor een ieder zouden moeten hebben en elkaar gelijk moeten behandelen. Juist omdat we allemaal zo verschillend zijn kunnen we niet overal dezelfde mening over hebben, respecteer dat van elkaar. 

Stem

Het is geweldig dat we allemaal een stem mogen hebben in deze verwarrende wereld maar gebruik hem positief en zonder oproep tot geweld. Er is al genoeg ellende laten we het elkaar niet nog moeilijker maken dan het allemaal al is. 

Voor mij is het even zoeken naar balans in al deze onrust, een mening heb ik heus wel maar misschien niet zo uitgesproken als anderen en dat mag ook.

Liefs Annelies

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: