Column

“Normaal”

Er wordt veel gesproken over het “nieuwe normaal”, tja normaal gesproken is het al raar om normaal te omschrijven, want wie of wat is normaal?

Samenleving

Een samenleving bestaat doordat wij vooral dingen samen doen, dus woorden als een 1.5 meter samenleving is een tegenstrijdige benaming. Als je afstand moet houden is er geen samen en dat is niet normaal.Ik weet dat het moet en we houden ons er zoveel mogelijk aan maar een samenleving met afstand voelt niet normaal. Dus als ik de term “het nieuwe normaal” hoor gaan mijn tenen krommen.

Alleen samen…..

De slogan is “alleen samen krijgen wij corona eronder”. Hoeveel mensen zijn er nu niet samen? Stel je bent alleen thuis, al weken, geen aanspraak, geen samen, geen normaal. Wat doet dit met mensen, op de lange duur? Er ontstaan psychische problemen, huiselijk geweld en vooral eenzaamheid bij ontzettend veel mensen. 

Teugels

Ik begrijp heel goed dat mensen nu de teugels van de voorschriften wat losser zijn erop uit gaan. We missen nou eenmaal samen zijn, mensen om je heen, leven om je heen al is dat in de bouwmarkt. We zijn niet gemaakt om alleen te functioneren, wij leven in een samenleving dus willen we samen zijn. Ik praat het niet goed want ik weet dat we moeten oppassen voor een tweede golf maar ik begrijp zo goed dat mensen niet naar het “nieuwe” normaal willen maar snakken naar “gewoon normaal”!

Normaal

Zodra je boodschappen gaat doen zie je het “nieuwe normaal” en ik weet niet hoe het met jullie is maar het went niet, het blijft vreemd en onnatuurlijk aanvoelen.Langzaam aan krijgen we meer ruimte en dat is fijn maar leven met restricties blijft niet normaal, dus laten we het hebben over een “aangepaste samenleving” die hopelijk tijdelijk is en niet het “nieuwe normaal” blijft!
Houd vol en houd vast liefs Annelies

Eén reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: