Column

Een ander perspectief

Door deze bizarre tijden krijgen veel mensen een andere kijk op het leven omdat we vanuit een ander perspectief naar onszelf en de wereld om ons heen kijken.

Prioriteit

Wat eerst misschien een prioriteit was in je leven om te behalen, verdwijnt nu naar de achtergrond omdat het opeens onbelangrijk lijkt. Op dit moment zijn onze gezinnen, gezondheid, inkomsten en welzijn het allerbelangrijkste. Wie kijkt er nu nog naar een nieuwe auto, andere meubels, of vakanties? Door alle onzekerheden vallen de materiële dingen in het niet bij wat wij doormaken met zijn allen. 

Bezinning

Misschien is zo’n periode ook weleens goed voor ons allemaal. Bezinning over wat je nog wél en juist niet meer wilt met je je leven. Wat is nou écht belangrijk? Hiermee zeg ik niet dat ik blij ben met Corona, begrijp mij niet verkeerd, maar het geeft ons wel de tijd en ruimte om te reflecteren naar onszelf en de toekomst. Tot welke inzichten kom jij in deze tijd, wat ging er voorheen langs je heen omdat je druk, druk, druk was met van alles en nog wat?

Verandering

Komt er voor jou een verandering na deze crisis, ga je dingen anders doen?Ga je misschien meer waardering krijgen voor sommige mensen, beroepsgroepen of gewoon voor het leven zelf? Wat zijn de gewoontes die je niet meer wilt laten terugkomen als dit allemaal voorbij is en hoe ga je dat vormgeven. Iedereen verandert door deze crisis, niets zal voorlopig weer normaal worden en dus wordt er veel van ons gevraagd, ons aanpassingsvermogen wordt aangesproken op een hoog niveau. 

Geduld

Emmers vol geduld moeten wij opbrengen in deze tijd want de toekomst is onzeker op zoveel vlakken. Waar haal je zoveel geduld vandaan? Het lijkt bijna onmogelijk omdat we wel geduld kunnen opbrengen als we iets in het in het vooruitzicht hebben. Nu hebben we eigenlijk niet iets in het vooruitzicht, geen beloning in die zin.

Rationeel weten we allemaal waar we het voor doen maar op den duur gaat de rek er natuurlijk uit en dat is mensenlijk. Laten we het vooruitzicht hebben dat we hierdoor heen komen en dat er een andere vorm van samenleving voor terugkomt maar wél met mensen die hun prioriteiten op orde hebben, meer waardering hebben en nieuwe inzichten hebben gekregen over het leven. 
Ik wens je veel geduld en gezondheid toe, houd vol en houd vast!

Liefs Annelies

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: