Column

Waardering

Er is vaak onderwaardering voor de gewone hardwerkende mens in onze maatschappij, het woord laagopgeleid heeft regelmatig tot hevige discussies geleid. Nu wij midden in deze crisis zitten komt het besef, tenminste dat hoop ik.

Arbeid

Persoonlijk kan ik het niet uitstaan als mensen minderwaardig doen over wat voor soort werk je doet. Juist nu merken wij met zijn allen hoe belangrijk de caissière, de kapper, de slager, de barman en serveerster en vooral de mensen in de zorg zijn.Vaak beroepen waar mensen laag over denken, maar ondertussen zijn deze mensen wel degenen die de maatschappij dragen omdat wij ze allemaal nodig hebben.De leraren die met man en macht proberen zo goed mogelijk toch onderwijs te geven op afstand, alle creatieve ideeën van ondernemers vooral in de horeca om ons toch te voorzien van al dat lekkers. 

Leegte

Er ontstaat leegte zodra al deze mensen stoppen met waar ze goed in zijn. De mensen die je popcorn verzorgen in de bioscoop of je bestelling komen brengen zodra je op de rode knop hebt gedrukt.Al die werkzaamheden die normaal leken, zijn nu een enorm gemis. Iedereen heeft nu een corona kapsel en oh wat verlangen we naar een knipbeurt. Maar hoe vaak worden er geen grappen gemaakt over “oh je bent maar kapster”. Ieder zijn vak en en we zijn allemaal even belangrijk in deze maatschappij, zonder al deze schakels in onze levens zijn we niet compleet.

Hoop

Ik hoop dat deze tijd ons leert dat we meer waardering krijgen voor alle werkers in Nederland die het mogelijk maken dat wij onze dagelijkse dingen kunnen kopen en ons kunnen laten verzorgen.Hopelijk ziet het kabinet nu ook dat deze mensen meer moeten verdienen dan alleen hartjes en applaus maar een beter salaris. 

Blijf gezond, houd afstand en geef waardering aan de hardwerkende mensen!
Liefs Annelies 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: