Column

Vooruit en terugkijken

Het nieuwe jaar komt eraan. We kijken vooruit, soms met spanning wat zal het nieuwe jaar ons brengen?

Maar in het afgelopen jaar is er genoeg gepasseerd om naar terug te kijken, vergeet dat niet.

Achterom kijken

We kijken uit naar een nieuw jaar, lege bladzijdes moeten nog gevuld worden. Er worden goede voornemens gemaakt, doelen en plannen.

Voordat je aan het nieuwe jaar begint is het goed om ook nog even achterom te kijken. Wat heb je overwonnen, behaald of is er niet gelukt in 2019? Als je verder kijkt en goed nadenkt zijn er een hoop dingen gebeurt in een jaar tijd. 

Bij niemand is alles gelukt maar bij iedereen zijn er ook leuke dingen gebeurt naast de minder leuke dingen. Misschien niet de grote dingen maar kleine dingen waar je van genoten hebt, momenten die je dierbaar zijn, vorderingen die je gemaakt hebt. Het is mooi om deze dingen te vieren en niet zomaar achter te laten in het oude jaar. 

2020

Een nieuw jaar kan best spannend zijn, het is leeg en onvoorspelbaar, maar zoals ieder jaar, zodra het 2 januari is hebben we er geen erg meer in en doen we gewoon ons ding.

Wat zou jij het komende jaar anders willen doen, heb je doelen of juist niet? 

Of je wel of geen goede voornemens hebt, ik hoop dat je jouw 2020 gaat vullen met mooie momenten, lieve mensen, gezondheid en de dingen waar je blij van wordt.

Eisen

Stel niet te hoge eisen aan jezelf voor het nieuwe jaar, ga er positief in en zet een paar haalbare doelen en vergeet vooral niet te genieten. Het nadeel van hoge eisen stellen aan jezelf is dat je deze hoge lat die je voor jezelf hebt neergelegd meestal niet behaald. Gevolg is dat je teleurgesteld raakt in jezelf en onzeker wordt. Houd het redelijk en haalbaar daar wordt je gelukkiger van. 

Ik wens iedereen een geweldige jaarwisseling, een sprankelend 2020 met mooie momenten en gezondheid toe. 

Liefs Annelies 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: