Column

Over de streep

Foto: Annelies Voss

Diep van binnen houden wij van onze veilige omgeving, ook al is dat niet altijd de beste situatie.  Je weet wat je hebt, wat je te wachten staat en het is vertrouwd.

Mocht je je buiten deze kaders bewegen wordt alles onzeker, eng en onvoorspelbaar.

Maar wat nu als je juist buiten deze kaders je veel beter gaat voelen, meer van jezelf kan laten zien en kan groeien op allerlei vlakken?

Bubbel

Soms is het nodig in je leven dat je over de streep van je eigen veilige omgeving stapt. Dit kan zowel op werkgebied als op persoonlijk gebied zijn. 

De bubbel waarin wij leven is zoals gezegd voorspelbaar, maar niets in het leven is voorspelbaar. Wij creëren voor onszelf een leven dat zoveel mogelijk veilig voelt.

Wat gebeurt er als je eens een gaatje in je bubbel prikt?

Wat ga je dan zien, ervaren en voelen?

Nieuwe wegen

Door andere keuzes te maken maak je ruimte vrij voor nieuwe dingen in je leven, nieuwe mensen en kansen. Dat maakt dat het leven boeiend blijft en je jezelf blijft ontwikkelen. 

Want stilstand is achteruitgang, door te blijven groeien op je eigen tempo maakt je dat een rijker mens.

Laat uitdagingen niet liggen maar ga ze aan, ook al is het eng.

Mijn streep

De afgelopen tijd ben ik behoorlijk over mijn eigen dikke streep gegaan. Misschien heb je het gelezen, ik ga namelijk mijn eerste boek uitbrengen. Ontzettend leuk maar enorm buiten mijn comfort zone. Ik ga mijzelf letterlijk in de spotlights zetten en dat heeft best wat voeten in aarde gehad. Mijn eigen naam op het boek zien staan en in de media komen, behoorlijk eng allemaal. Ik moet zeggen ook al is het eng, het is wel superleuk. Ik ben blij dat er mensen in mijn omgeving zijn die in mij geloven en mij over de streep hebben getrokken. 

Kleine dingen

Je hoeft niet in grootse dingen te denken zoals een boek uitbrengen, er zijn genoeg kleine dingen die je ook een gevoel van overwinning kunnen geven als je het maar toelaat. Doe eens gek en doe eens wat anders dan normaal en kijk wat het met je doet.

Succes met over de streep gaan!

Liefs Annelies, reacties zijn altijd welkom!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: