Column

Topje van de ijsberg

Foto: Lillian Röhrer

Waarom ga ik het hebben over een ijsberg midden in de zomer?De ijsberg is een metafoor over ons zelf en de mensen om ons heen. Als je kijkt naar een ijsberg zie je alleen de bovenkant, de punt steekt prominent uit boven het water. Wat je niet ziet is het gedeelte onder water wat nog veel imposanter is. Dit deel blijft verborgen voor de kijkers.

Zo is het ook met ons mensen, wij laten alleen de bovenkant zien aan anderen maar niet de onderkant die onder het water ligt en indrukwekkender is dan de rest die wij laten zien.

Het is vaak ook niet nodig om deze onderkant te laten zien, dat doe je alleen als je het gevoel hebt dat je je veilig voelt. Soms is het fijn om dit onzichtbare deel van je leven met iemand te delen omdat het een veel groter deel van jezelf is dan iedereen kan zien.Onzichtbare delen van ons leven, je hoeft het niet te laten zien maar het mag natuurlijk altijd, mits je je veilig voelt.Dus als je de volgende keer onder indruk bent van het “topje van de ijsberg” van iemand anders, bedenk dan dat ieder mens een onzichtbaar stukje heeft en dat zou er weleens heel anders kunnen uitzien dan wat je ziet. 

Reacties zijn welkom, liefs Annelies

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: